Rakenna & Remontoi -messut

tiistai 31. tammikuuta 2017
Menneen viikonlopun kohdalle oli kalenteriin merkitty lauantaille Rakenna & Remontoi -messuilla käynti ja sunnuntaille tontin raivausta.

Lauantaille suunniteltu neljän tunnin messukäynti venähti lopulta seitsemään tuntiin. Selväksi tuli, että myös sunnuntaina suuntana oli messut. Näin ollen tontin raivaaminen sai jäädä. En tiedä johtuiko tiedon paljoudesta ja messuväsymyksen purkautumisesta, että meillä on sunnuntai-illasta lähtien sairasteltu. Tämän johdota emme pääse viikolla jatkamaan raivausta tontille. Perjantaina tehdään maaperätutkimus, joten toivottavasti risukko ei sitä estä.

Top 3 meille messuilla oli maalämpöön perehtyminen, mahdollisten runkomateriaalivalmistajien kanssa suunnitelmien läpikäynti, sekä ikkunavalmistajien tapaamiset. Tietenkin tätä kautta löytyneet lukuisat kontaktit.

Maalämpö on ollut meille itsestäänselvyys. Perustamiskulut ovat suuret, mutta käyttökustannukset edullisimmat. Muitakin vaihtoehtoja olisi, mutta mitä enemmän niihin on perehtynyt, niin sitä selkeämmäksi ajatus on mennyt. 

Kuva: ivt.fi
Messuilla kun saman katon alla on useita saman alan toimioita, niin oman käsityksen ja mielipiteen rakentaminen on nopeaa. Helppoa se ei ole, alkuun on aika sekaisin erilaisten mielipiteiden ja kommenttien välissä. Rakennuspuolella on paljon erilaisia koulukuntia, sekä myyjät myyvät omaa tuotettaan, tai sitä mistä saavat parhaan katteen. Jotkut myyvät vain mitä osaavat.
Ovatko nämä sitten asiakkaalle se paras ratkaisu, niin se on eri asia. 

Kahden päivän aikana löytyi linja minkälaisen kokonaisuuden haluamme maalämpöön, sekä mitkä valmistajat ja urakoitsijat menevät tarjouskierrokselle. Tämä oli selkeästi isoin ja huojentavin asia.

Toisena jatkoimme uusien piirustusten kanssa keskustelua mahdollisten runkomateriaalin toimittajien kanssa. Makumme talosta on hyvin selkälinjainen, ilman ylimääräisiä rönsyilyjä. Talon ilme tehdään parilla asialla. Haluamme optimoida talon suunnitelman valitulle materiaalille. Tämä kahdesta syystä. Ensimmäisenä budjetin osalta. Toisena myös rakentamisen helppoutena, koska tulemme tekemään talon mahdollisimman pitkälle omin voimin. Saimme toimittajien puolesta  vihreää valoa. Kaupan päälle (vai voimmeko vielä niin sanoa, kun emme ole mitään ostaneet?) saimme hyviä vinkkejä pohjan hienosäätöön. Hyvällä mallilla ollaan suunnitelmien osalta.
Ikkunat ovat meillä tällä hetkellä paljon mietinnässä. Messuilla pääsimme tapaamaan useamman valmistajan kanssa. Olohuoneeseen meille tulee ikkunapintaa paljon. Kuitenkaan budjettiimme ei mahdu Schüco, joten joudumme toteuttamaan ikkunat erillisinä ikkunoina. Tällöin ikkunoiden väliin tai sauman taakse tulee pystypalkki. Tämä mahdollisesti kantavana.

Mallinnos sisältä. Katse keittiöstä olohuoneeseen.


Isompina haasteina on meillä on kuitenkin liukuovet ja normaalit ikkunat. Liukuovissa mietitään olohuoneen, parvekkeelle vievää ratkaisua. Olemme pyytäneet tämän osalta ensimmäisen tarjouksen ja seuraavan viikon aikana tapaamme pari valmistajaa. Nämä tulevat paljon näyttämään suuntaa.

Isoimpana ongelmana meillä on kuitenkin yllättäen normaalit ikkunat. Meille tulee moderni ja selkeä linjainen talo, minkä mukaiset ikkunat myöskin haluamme. Valitettavasti määräysten ja käytännön syistä ei voida käyttää pelkästään kiinteitä maisemaikkunoita, vaan joudumme ottamaan huomioon tuuletuksen ja hätäpoistumisen. Markkinoilta löytyy kyllä hyviä kiinteitä ikkunoita, mutta kun siihen pitää lisätä avattavuus. Kaksi lehtiset ikkunat eivät vain ole meidän juttu. Toivottavasti loppuun asti näin. Onneksi muutamalta toimittajalta löytyy myös ratkaisu näihin. Tai ainakin netin perusteella. Yhtenä mielenkiintoisena valmistajana on Klas1. Seuraavan viikon aikana tapaamme eri valmistajia, joten palataan ikkunapähkäilyihin myöhemmin.

Kuva: klas1.fi
Kolmen ison kohdan lisäksi messuilta jäi mukaan paljon pienempiä asioita. Kokonaisuudessaan erittäin onnistunut käynti ja suosittelemme muillekin vastaavassa tilanteessa oleville. Nyt kuppi kuumaa ja levolle.

Post Comment
Lähetä kommentti

Auto Post Signature

Auto Post  Signature